+36 1 300 9303 info@biztositaspont.hu

Társasház biztosítás

A teljes körű társasház biztosítás a pincétől a padlásig nyújt biztosítási védelmet a ház épületszerkezeti részére, amiben a közös (lépcsőház, pince, padlás) illetve a külön (lakások, tárolók) tulajdonú részek is benne vannak.

Kérjen ajánlatot és válassza ki a legideálisabb társasház biztosítást!

Kollégáink áttekintik az adatokat ezután pedig felkeresik a releváns biztosítótársaságokat.  A kitöltés után hamarosan keresni fogjuk.

Társasház biztosítás ajánlatkérő

Közös képviselő adatai:

Az épület általános jellemzői

A biztosítás előzményei

Tudnivalók

Miért érdemes a társasházat biztosítani?

Amennyiben a társasház egésze nincs egyben biztosítva, akkor előfordulhatnak a olyan károk, melyeket a társasháznak saját költségvetéséből kell fedeznie, például egy komolyabb csőtörés, amelynél több lakás, lépcsőház, pince is elázott. Ezek elhárítási és helyreállítási költségeit a közös költségből kell finnanszírozni. A biztosítás megléte esetén ezeket a költségeket a biztosító megtéríti.

Valamint biztonságot jelent arra összes lakó számára, amennyiben egy nagyobb kár (pl.: robbanás) következne be és ennek helyreállításához a társasház nem rendelkezik elegendő pénzzel – akkor a lakóknak saját költségen kellene a több tízmilliós helyreállítási díjat megfizetniük. Amennyiben rendelkeznek társasház biztosítással, akkor egy ilyen kár esetén a biztosítótársaság helyt áll.

Lakásbiztosítás váltás menete

2-3 évente javasolt felülvizsgálni a társasház biztosítást, mivel ennyi idő alatt a korábban kötött biztosítás elavulttá válhat. Ennek különböző okai lehetnek, például értéknövekedés (felújítás vagy értéktárgyak vásárlása esetén), új kiegészítő fedezetek megjelenése (mobil eszközökre kiterjesztett garancia, kisállatbiztosítás), és a biztosítási díjak változása is. Ezért érdemes ismételt kalkulációt végezni, és megbizonyosodni arról, hogy a jelenlegi biztosítás továbbra is kielégíti az igényeit. 

Hogyan válthat biztosítót?

Amennybein a társasház rendelkezik társasház biztosítással, de más szolgáltatónál kedvezőbb feltételekkel tudna új biztosítást kötni, a régi lakásbiztosítást a biztosítási évfordulót megelőzően legalább 30 nappal korábban köteles felmondani, az újat pedig az évfordulótól érdemes megkötni.

Mi a teendő ha a lakástulajdonosok az ingóságukat szeretnék biztosítani?

A lakástulajdonosnak keressen minket az elérhetőségünk bármelyikén és különösebb utánajárás nélkül segítünk ki választani a számára legmegfelelőbb biztosítást. 

Hogyan jelenthetem be bekövetkezett kárt?

A keletkezett kárt bejelentheti közvetlenül biztosítótársaságoknál a weboldalukon található felületen vagy az erre fenntartott elérhetőségein vagy kérheti társaságunk támogatását az elérhetőségeink bármelyikén.

 

További szolgáltatásaink

Casco

A gépjárműveden keletkezett károk megtérülésére szolgál.

Lakás

A lakásbiztosítás minden típusú, nem üzleti ingatlanra köthető.

Utas

Baleset, betegség és poggyászkár megtérítésére szolgál.

Lépjen velünk kapcsolatba

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, vegye fel velünk a kapcsolatot itt, vagy akár telefonon.

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 9:00 – 16:00

Biztosítás Pont