+36 1 300 9303 info@biztositaspont.hu

A járvány növelte a biztosítási tudatosságot

Szerző: | Egyéb kategória

A szakértő szerint a pandémia óta több embert érdekel, hogy mit tartalmaz a biztosításuk, és arra számít, hogy a jövőben több biztosítást is fognak kötni. Németh Péter a napi fedezetlenségi díjjal kapcsolatban pedig azt mondta: az autósok élhetnek panasszal a biztosítójuk felé.

Napi fedezetlenségi díj

Lelassult a megvásárolt autók átírásának folyamata a kormányablakoknál a koronavírus miatt szükséges előzetes időpontfoglalások miatt. Gyakran a megvásárlás után 30 nappal sem sikerült elvégezni az egyébként rutinfeladatot, ami több tízezer forintos pótdíjhoz vezethet. Ha a vásárlás után kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás életbe lépése után 30 nappal nincs meg átírás, a biztosító megszünteti a biztosítást és az új biztosításmegkötésekor visszamenőleg a vásárlástól számított időpontig pótdíjazást számláznak ki.

Németh Péter a CLB biztosítási alkusz értékesítési és kommunikációs igazgatója az ATV Start című műsorában elmondta, a napi fedezetlenségi díj mértéke kilowattonként változik. Egy átlagos magyar autósnak ez naponta nagyjából 1000 forintot jelent, de akár az 1500-2000 forintot is elérheti. Ráadásul általában 30-40 nap után derül ki, hogy gond van.

Németh elmondta: az autósok élhetnek panasszal a biztosítójuk felé, és amennyiben tudják igazolni (például egy okmányirodai időpontfoglalással), hogy megpróbálták az autót átírni, jóhiszemű eljárásra számíthatnak, a biztosítóknak ugyanis nem érdeke pótdíjat kiszabni. A törvény írja elő számukra. Ha viszont a tulajdonos nem tudja igazolni a szándékát, a biztosító jogi lehetősége is megszűnik.

Oltás, járvány

Mint már ismert, az AFP hírügynökség tényellenőrző csapatának magyar munkatársa megkereste a Magyar Biztosítók Szövetségét, hogy megtudja, igazak-e azok a hírek, hogy negatív megkülönböztetésben részesülnének a koronavírus ellen beoltottak.

Németh ilyenről nem tud. Elmondása szerint a biztosítókat nem nagyon foglalkoztatja az oltás kérdése. Ugyanakkor azt nem tartja elképzelhetetlenek, hogy a jövőben esetleg bekerül például az életbiztosításhoz szükséges kérdőívbe, mint kérdés, hiszen egy biztosítás megkötésekor a biztosítónak fel kell tárnia a kockázatokat.

Németh szerint egyébként a járvány növelte a biztosítási tudatosságát: az embereket már sokkal jobban érdekli, hogy mit tartalmaz a biztosításuk, és arra számít, hogy a jövőben több biztosítást is fognak kötni.

Forrás: atv.hu​

További szolgáltatásaink

Casco

A gépjárműveden keletkezett károk megtérülésére szolgál.

Lakás

A lakásbiztosítás minden típusú, nem üzleti ingatlanra köthető.

Utas

Baleset, betegség és poggyászkár megtérítésére szolgál.

Lépj velünk kapcsolatba

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre, vedd fel velünk a kapcsolatot itt, vagy akár telefonon.