+36 1 300 9303 info@biztositaspont.hu

Lakásbiztosítás

Lakóhely, használati tárgyak és ingósság. Egy élet munkája, amit védeni kell. Ne hagyja, hogy egy élet munkája legyen biztosítás nélkül.

Kalkuláljon szabadon és válassza az ön számára ideális Lakásbiztosítás!

A kalkulátor használata során a biztosítók áraira tud rálátni, de a biztosítás véglegesítéséhez a kollégáink fogják felkeresni 1-2 munkanapon belül.

Tudnivalók

Mire terjedhet ki a lakásbiztosítás?

Az ingatlanokra (például lakás, ház, nyaraló, garázs) és ingóságokra (például szórakoztató- és háztartási elektronikai eszközök) vonatkozó vagyonbiztosításokat tűz és elemi károk (ilyen a villámcsapás, a vihar, az árvíz és a földrengés, továbbá a jégverés és a robbanás is) esetére minden esetben lehet kötni. Ezek az úgynevezett alapfedezetek, melyek mellé kiegészítő fedezetek kötése által van lehetőség a különböző sajátos igények, kockázatok figyelembevételére is.

speciális igényeket kielégítő biztosítások természetesen többe kerülnek (magasabb a díjuk), viszont mindenki maga döntheti el, hogy fenyegeti-e például lakóhelyét valamilyen egyéb veszély az alapfedezetekben foglaltakon kívül. A kiegészítő biztosítások közül a legelterjedtebbek a felelősségbiztosítás, a vezetékes víz által okozott károk (csőtörés), a betöréses lopás, a rablás és vandalizmus, valamint a speciális üvegtörés.

Ritkábban, de a biztosítók ügyfelei tűzoltásra, mentésre, rom- és törmelékeltakarításra, de még a kárenyhítés költségeire is szoktak biztosítást kötni. Köthető biztosítás a tűzben vagy árvízben elveszett, megsemmisült személyi okmányok pótlására, zárcsere költségeire és akár – bizonyos összeghatárig – készpénzre is. Fontos eleme lehet a lakásbiztosításoknak a kiegészítő felelősségbiztosítás, amely a családtagok által esetlegesen okozott károkra is kiterjedhet.

Lakásbiztosítás váltás menete

2-3 évente javasolt felülvizsgálni lakásbiztosítását, mivel ennyi idő alatt a korábban kötött biztosítás elavulttá válhat. Ennek különböző okai lehetnek, például értéknövekedés (felújítás vagy értéktárgyak vásárlása esetén), új kiegészítő fedezetek megjelenése (mobil eszközökre kiterjesztett garancia, kisállatbiztosítás), és természetesen a biztosítási díjak változása is. Emiatt az említett időközönként érdemes végezni egy gyors kalkulációt, és megbizonyosodni arról, hogy a jelenlegi lakásbiztosítása továbbra is kielégíti az igényeit. 

Hogyan válthat lakásbiztosítást?

Ha már rendelkezik lakásbiztosítással, de más szolgáltatónál kedvezőbb feltételekkel tudna új lakásbiztosítást kötni, a régi lakásbiztosítást a biztosítási évfordulót megelőzően legalább 30 nappal korábban fel kell mondania, az újat pedig az évfordulótól érdemes megkötni.

Lakásbiztosítás hitelfelvételhez

Hitelfelvételhez legtöbbször szükséges a lakásbiztosítási szerződés megkötése. Az ilyen lakásbiztosítások megkötése pusztán annyiban tér el a normál lakásbiztosításokétól, hogy meg kell jelölnünk a hitelnyújtót, mint kedvezményezettet. A biztosítási szerződésben ilyenkor a hitelnyújtó kedvezményezettként szerepel, ami azt jelenti, hogy egy kár esetén a kártérítés őt illeti meg. A gyakorlatban azonban ezzel a jogukkal csak akkor élnek a bankok, ha nem fizetjük pontosan a részleteket, vagy totálkárt szenvedünk.

Hogyan tudom bejelenteni a bekövetkezett kárt?

A lakásbiztosítási szerződésekre vonatkozó általános szabályok szerint a keletkezett kárt két napon belül írásban be kell jelenteni a biztosítónak.

Amennyiben a biztosítását az irodánkban kötötte akkor kérjük a kárbejelentéshez töltse ki a KÁRBEJELENTÉSI űrlapot. 

 

További szolgáltatásaink

Casco

A gépjárműveden keletkezett károk megtérülésére szolgál.

Lakás

A lakásbiztosítás minden típusú, nem üzleti ingatlanra köthető.

Utas

Baleset, betegség és poggyászkár megtérítésére szolgál.

Lépjen velünk kapcsolatba

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, vegye fel velünk a kapcsolatot itt, vagy akár telefonon.

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 9:00 – 16:00

Biztosítás Pont